Als u hier op vakantie bent kan er misschien wel iets misgaan (lees: Gevaren op Curacao), u kan misschien een dokter nodig hebben of medicijnen van een apotheek. Daarom heeft auto-stunter wat informatie voor u op een rijtje gezet.

Apotheken op Curacao?

Apotheken noem wij op Curaçao Botika’s, een Botika is een apotheek + drogist. Je kan er van alles kopen: medicijnen (pillen, drankjes zalf etc.) , shampoos, snoep, haarproducten, make-up, nagellak, tandenborstel, enz. Er zijn heel veel Botika’s op het eiland, en ze zijn verspreidt over het hele eiland: in de stad, op de Caracasbaaiweg, Mahaai, je komt er altijd wel een tegen.

Naar de Dokter op Curacao?

Er zijn heel veel huisartsen op Curaçao. Er zijn er een paar speciaal voor vakantiegangers. Die zitten op locaties waar u gemakkelijk kan komen. Bij de balie van uw hotel kan u altijd vragen wat de dichtstbijzijnde huisarts is.

Ziekenhuis op Curacao

Er is op dit moment 1 ziekenhuis op Curaçao het CMC (Curaçao Medisch Centrum), gelegen in Otrobanda. Tel:+(5999) 462-4900, Alarmnummer: 910. Ook is er de Taams kliniek op Curaçao een soort “2e” ziekenhuis. Het enige verschil is dat dit een privé kliniek is.